Volg de jeugd op https://www.facebook.com/jeugdwerkpknelim/
Volg het actuele nieuws ook op de Facebook pagina PKN Elim
Pinksteren en Opdraagdienst Jafeth
Dit bloemstuk is aangeboden aan Willard en Mariëlle in de dienst van 8 juni waarin hun zoon Jafeth is opgedragen. Jafeth wordt gesymboliseerd door de tere bloem van de orchidee. Wanneer je de bloem vasthoudt, raakt zij beschadigd. Ouders kunnen hun kind niet vasthouden, maar wel op handen dragen. De vingerplant staat symbool voor de handen.Jafeth wordt op handen gedragen door God en zijn ouders. De twee grote witte rozen vertegenwoordigen zijn ouders, Willard en Mariëlle, terwijl de twee kleine rozen staan voor zijn zus Naomi en zijn broer Joshua. De vrouwenmantel symboliseert de gemeente die om Jafeth heen staat.
In het liturgische bloemstuk wordt het Pinksterfeest uitgebeeld. Het rode doek symboliseert passie, vuur en de kracht van God. De drie oranje bloemen in het midden verbeelden de eenheid van
Vader, Zoon en Heilige Geest. De twaalf rode bloemen staan voor de aanwezigheid van de apostelen, over wie de Heilige Geest is uitgestort. De hedera staat symbool voor het eeuwige leven en de trouw aan God. De grassen verbeelden de wind, die als een windvlaag het huis vulde en over de aarde waaide. Alles wordt gedragen door het groen van het vingerblad, dat als een open handpalm het symbool is van gastvrijheid: ontvangen worden in een vreemd land en zelf met open armen gasten ontvangen.
Op 3 juni jl. is het preekconsent uitgereikt aan Hans. Dit gebeurde in Groningen. Mariette en ik mochten daarbij aanwezig zijn en hebben namens PG ” de Bron” hem gefeliciteerd en een bloemetje aangeboden.
——————————————————————————————————————–
Dienst van 4 mei met Da. Wesselink m.m.v. Flame uit Zuidwolde →
——————————————————————————————————————–
Het logo toont vier gestileerde figuren die hele mensheid
verbeelden vanuit de vier hoeken van de aarde. Ze omhelzen elkaar, wat wijst op de solidariteit en broederschap die volkeren moeten verenigen. De eerst figuur houdt zich daarbij vast aan het kruis. De onderliggende golven geven weer dat de pelgrimstocht van het leven niet altijd over rustige wateren gaat. De hoop in het logo is verbeeld door het anker Waar het kruis aan de onderkant in overgaat. In het Jubeljaar 2025 vatten ook wij als ‘Pelgrims van hoop’ onze tocht aan naar plaatsen en mensen die ons hoop en vertrouwen geven. Op deze pelgrimstocht zingen we onze hoop uit dat God, de bron van vrede en eeuwig leven, met ons meetrekt en ons begeleidt.
Uitleg bij Paaskaars op Goede Vrijdag.
Wanneer wij op zondagochtend in de kerk komen, staat de paaskaars al te branden. De paaskaars is het symbool voor het Licht van Christus. Dit licht straalt altijd, het is altijd om ons heen.
Ook voor we de dienst binnenkomen, net zo als we na de dienst weer naar huis gaan.
Daarom ziet men in de erediensten de kaars altijd branden.
Toch is er een moment waarop de kaars niet meer brandt. Dat is op Goede Vrijdag, de dag waarop we gedenken dat de gekruisigde Jezus stierf. Op die dag wordt het kaarslicht gedoofd. En op Pasen brandt de nieuwe paaskaars weer in zijn volle glorie. Het doven van de paaskaars is niet onomstreden in protestantse kring. Blaas je de kaars op Goede Vrijdag uit, haal je dan geen streep door Christus’ overwinning op de dood? Daarom heeft de Kerkenraad er voor gekozen, omdat het symbolisch mooier is, om voortaan de kaars uit te blazen. Jezus geeft immers de Geest. Het is zijn laatste ademtocht die zijn tijdelijke afwezigheid tijdens de Stille Zaterdag inluidt. Maar omdat God ook in de dood aanwezig is zal er op de liturgietafel een kaars blijven branden. Ook in de dood blijft God immers aanwezig.
Het leek de kerkenraad goed om u over deze wijziging te informeren.
Kerkenraad
Goede vrijdag 18 april
Er ligt een kruis op een stapel stenen. Deze stenen verbeelden het graf van Jezus. Een liggend kruis zodat
we ons hoofd moeten buigen voor de Heer. Tussen de stenen bloeien de rode bloemen. Deze symboliseren het lijden van Christus. De rode kleur geeft het vergoten bloed weer. De kleur van pijn en verdriet. Maar er is licht. Het licht dat brandt is het licht van God, bron van licht en liefde, bron van leven. Ook door Jezus dood heen blijft Gods liefde branden.
Nog even nagenieten van de Paasviering gehouden op 15 april 2025.
Op de uitnodiging van de Paasviering stond de vraag om een foto mee te nemen van een dierbare herinnering. Sommigen hadden dat gedaan en deelden die herinnering. Anderen hadden een voorwerp mee of een herinnering die in het geheugen gegrift stond. Ik heb dit moment van delen als heel waardevol ervaren. Nadat we samen ook vooral hebben gezongen van Pasen mocht ik mijn meditatie delen. Ik vond dit best spannend omdat het mijn eerste keer was. Ik zou beoordeeld worden omdat het meteen een stage-opdracht was. Gelukkig was hij al gelezen door mijn stagebegeleider en dat gaf mij moed en kracht om deze meditatie te houden. Ik mocht vertellen over de dierbare herinneringen die wij meemaken en de allergrootste herinnering namelijk DE dierbaarste herinnering met Hoofdletters: JEZUS LEEFT.
Ik kijk terug op een mooie Paasviering die we hebben afgesloten met een heerlijke gezamenlijke maaltijd. Vele gingen met een fijn gevoel weer naar huis.
Dit was tegelijkertijd voor de meeste bezoekers de eerste kans om weer naar de Open Deur te gaan. De verbouwing zit er grotendeels op en de grote zaal met bar is heel erg mooi geworden! Die verbouwing is mogelijk door het vele werk wat vrijwilligers verzetten! Ook deze Paasviering is mogelijk gemaakt door het werk van vrijwilligers die ik langs deze weg wil bedanken.
1ste Lijdenszondag en Parapludienst 2 maart mevr. de Groot uit Kampen
Liturgisch bloemstuk Kerst 2024
GEDENKEN VAN DE MENSEN DIE ONS ZIJN VOORGEGAAN
Vandaag (was zondag 17 november 2024) gedenken wij de mensen die ons zijn voorgegaan en waarmee wij ons verbonden voelen. In de schikking staat de witte lelie, die verbeeldt eenheid en vergankelijkheid. De witte rozen als symbool voor eerbied en herinnering van de overledenen. Het bloemstuk rust op de bladeren van de vingerplant en verwijst naar Gods ondersteunende handen.
De boog met klimop staat voor Gods onvoorwaardelijke steun en trouw aan de mensen. De paarse bloemen en kleed staat voor het menselijke verdriet.

—————————————————————————-
Liturgisch bloemstuk bij Dankdag 6 november 2024